Lykketoft på næsten umulig opgave

Socialdemokraterne er presset. Og spørgsmålet er, om slaget allerede er mere eller mindre tabt, og valget derfor bliver et spørgsmål om at begrænse valgnederlaget. Ja, siger de politiske eksperter, som dog ikke vil udelukke en overraskelse.
Kristian Lund Pedersen

Der er en myte om, at Socialdemokratiet altid henter i slutspurten af valgkampen, men den tror jeg ikke på. Den myte blev aflivet ved sidste valg, hvor Socialdemokratiet gik støt tilbage i de tre uger, valgkampen varede

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Aarhus Universitet
Valgklokken har ringet på Christiansborg.

Landet statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og Venstre står historisk stærkt i meningsmålingerne, og med katastrofen i Asien i baggrunden, kan statsministeren nu gå efter endnu en valgsejr.

Altingets valgekspert professor Søren Risbjerg Thomsen mener, at Mogens Lykketoft (S) står foran en kæmpe udfordring, men gør opmærksom på, at Socialdemokraterne før har hentet lignende forspring:

"Der er 1998-valget med Nyrups feber-redning. Under hele valgkampen var Nyrup og venstrefløjen langt efter Venstre. Fem dage før valget lå Socialdemokratiet på 31,5 pct. og så endte de på 36 pct. Det var helt usædvanligt, og det lykkedes jo lige netop at få sejren i land. Jeg tvivler dog meget på, at det vil kunne gentage sig," siger Søren Risbjerg Thomsen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00