Om  
Keld Kruse
Kristian Hundebøll
Asbjørn Børsting

Mindeord om fhv. DLG-direktør Keld Kruse (62)

Fhv. direktør for DLG Keld Kruse, Charlottenlund, er død, 62 år, og Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG, og Asbjørn Børsting, fhv. koncernchef i DLG og nu direktør i Dakofo skriver mindeord

Det er med sorg, at vi har modtaget budskabet om Keld Kruses alt for tidlige bortgang. Keld blev kun 62 år gammel efter i en del år at have kæmpet bravt mod en alvorlig sygdom.

Efter en handelsuddannelse startede Keld Kruse som medarbejder i DLG's daværende handelsafdeling på Axelborg i København i 1987. Interessen for korn- og foderstofbranchen havde han med fra sin opvækst, hvor hans far i mange år havde sit virke i Korn- og Foderstof Kompagniet (KFK) i Jylland.

Keld Kruse arbejdede sig i løbet af årene op gennem rækkerne i DLG. Han stod bl.a. i spidsen for udviklingen af et nyt og stærkt forretningsområde, der omfattede salg af energiprodukter til DLG's landmandskunder i forlængelse af opkøbet af Superfos i 1994. Her udførte Keld Kruse et meget dygtigt arbejde som hovedansvarlig for opbygning af en stærk energisalgsafdeling i DLG i et nært samarbejde med Shell Danmark.

Nogle år senere var Keld Kruse hoveddrivkraften i opbygningen af DLG's mobiltelefonselskab, DLG Tele, som han blev direktør for. I samarbejde med specialiserede aktører som bl.a. TDC og Telia opnåede DLG Tele en stærk markedsposition.

Keld Kruse var ligeledes arkitekten bag opbygningen af DLG's landsdækkende butikskæde Land & Fritid, og i 2013 blev han medlem af DLG's koncernledelse. Efter han forlod DLG i 2016, var han bestyrelsesformand i en række selskaber.

På det private plan var mødet med Lotte skelsættende for Keld Kruse. De fejrede kobberbryllup i november 2023.

Vi husker Keld Kruse som en meget loyal medarbejder og rigtig god kollega. På vegne af hans gamle kolleger vil vi udtrykke et æret være de mange gode minder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Keld Kruse

Investor, professionelt bestyrelsesmedlem, fhv. koncerndirektør, Dansk Landbrugs Grovvareselskab (DLG)
salg og marketing (INSEAD. 1997)

Kristian Hundebøll

Koncernchef, Dansk Landbrugs Grovvareselskab (Group CEO)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1994)

Asbjørn Børsting

Direktør, Dakofo, præsident, FEFAC
cand.agro. (Den kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1979)

0:000:00