Minister angriber V for ”dobbeltstandard” i debat om dyrevelfærd på vilde naturarealer

Miljøminister Lea Wermelin (S) skød onsdag tilbage på Venstre under et samråd om forholdene for dyr i den vilde natur. Kritikken klinger hult, når V samtidig nedtoner problemer i landbruget, mente ministeren. ”Jeg har aldrig oplevet noget lignende i mine 17 år i Folketinget,” lød svaret fra en V-ordfører.

Andreas Arp

Bølgerne gik højt, og beskyldninger om alt fra dobbeltstandarder til uset arrogance føg frem og tilbage, da to ministre onsdag eftermiddag var i samråd om dyrevelfærden i den vilde natur.

At argumentere for, at dyrene er mere indespærrede, når de kan gå frit rundt (...) i naturen, end hvis de står i en stald eller en bås, svarer i mine øjne lidt til at stille sig op på bredden af en sø med et fiskenet og et badekar, fordi man vil befri aborrerne fra deres fangenskab.

Lea Wermelin (S)
Miljøminister

Venstre havde bedt fødevareminister Rasmus Prehn (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) om at svare på en række spørgsmål efter en episode på Molslaboratoriet, hvor en række tyre jagede en brunstig ko gennem længere tid.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024