Modstand mod forskningsbesparelser i V og K

NYHED: Finansminister Lars Løkke Rasmussen har ikke sit bagland med i planerne om at spare på fødevareerhvervets forsknings- og innovationsmidler.
Venstres fødevareordfører Tina Nedergaard siger nej til besparelser på fødevareerhvervets forsknings- og innovationsstøtte. Mange frygter, det lige præcis er det, finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) pønser på.
Venstres fødevareordfører Tina Nedergaard siger nej til besparelser på fødevareerhvervets forsknings- og innovationsstøtte. Mange frygter, det lige præcis er det, finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) pønser på. Foto: www.ft.dk
Niels Th. Dahl

Vi kan på ingen måder spare så mange penge på noget så vigtigt.

Knud Kristensen
Fødevareordfører (K)

Regeringens planer om at lade nedskæringer i erhvervsstøtteordningerne gå ud over fødevarebranchens forskningsmidler møder nu modstand internt i regeringspartierne.

Både Venstres og De Konservatives fødevareordførere siger således i dag til Altinget | Fødevarer, at de anser støtten til fødevareforskningen for så vigtig, at den ikke må rammes af besparelser:

"Jeg mener under ingen omstændigheder, at besparelsen må gå ud over innovationen eller forskningen inden for fødevareerhvervet. Det er område, vi har behov for at styrke, så vi også i fremtiden kan frembringe de sunde fødevarer, vi har så stort behov for. Vi kan på ingen måder spare så mange penge på noget så vigtigt," siger Knud Kristensen (K).

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00