Mogens Jensen er skuffet over landbrugets indsats for bedre svinevelfærd

DYREVELFÆRD: Det er skuffende, at landbruget er så langt fra målet om at have færre fikserede søer, siger fødevareminister Mogens Jensen (S). 

Mogens Jensen ærgrer sig over landbrugets manglende resultater, når det kommer til at få diegivende søer fri i farestalden.
Mogens Jensen ærgrer sig over landbrugets manglende resultater, når det kommer til at få diegivende søer fri i farestalden.Foto: /ritzau/Ólafur Steinar Gestsson
Sine Riis Lund

Socialdemokratiet arbejdede i sidste regeringsperiode hårdt for bedre dyrevelfærd. Det spor skal vi tilbage på.

Mogens Jensen (S)
Fødevareminister

Der er opnået meget med Svinehandlingsplanen, men der er stadig punkter, hvor vi skal gøre meget mere – og det her er ét af dem.

Mogens Jensen (S)
Fødevareminister

Der skal gøres meget mere for at sikre, at en større andel af søer på sigt skal gå i løsdrift.

Det siger fødevareminister Mogens Jensen (S) som reaktion på Altingets historie om, at Landbrugsstyrelsen skønner, at blot omkring 2,3 procent farestier til søer er i løsdrift i dag.

"Jeg vil gerne starte med at understrege, at jeg er skuffet over, at vi ikke er kommet længere med at sikre bedre velfærd for svin. Hvis den økonomiske ramme for de seneste års tilskudsrunder bliver fuldt udnyttet, kan det samlede antal stipladser komme op på 13.304 pladser. Det svarer til, at 5,1 procent af det totale antal stipladser i farestaldene vil være til løsgående søer, og det er desværre langt fra målsætningen fra 2014," lyder det fra Mogens Jensen i et skriftligt svar.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00