Momentum ønsker forbud mod landbrugslobbyisme

Klimapartiet Momentum forsøger nu at få de grønne partier i Folketinget til at fremsætte et beslutningsforslag, der skal forbyde landbrugslobbyister adgang til blandt andet politikere og embedsfolk.

Theresa Scavenius var i marts 2021 medstifter af partiet Momentum, der har en mission om at starte en ny klimabevægelse.
Theresa Scavenius var i marts 2021 medstifter af partiet Momentum, der har en mission om at starte en ny klimabevægelse.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Folketinget bør forbyde landbrugslobbyisme, mener klimapartiet Momentum, der har lavet et beslutningsforslag, som de opfordrer de grønne partier i Folketinget til at fremsætte hurtigst muligt.

Forslaget lægger op til at gøre det ulovligt for ministre og embedsfolk at mødes med landbrugslobbyister og indføre høje bøder for overtrædelser, skriver partiet i en pressemeddelelse.

“Vi kan lave nok så mange fine landbrugsudspil og gennemberegnede planer baseret på logik og fornuft, men så længe landbrugslobbyen sidder tungt på landbrugspolitikken i Danmark, så får vi ikke ændret en tøddel. Det viser seneste udspil fra regeringen meget tydeligt,” siger talsperson for Momentum, Theresa Scavenius.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00