Næse til Eva Kjer i brak-sag

BRAK: Folketingets Europaudvalg udtaler kritik af fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), fordi hun endnu ikke har redegjort for, hvordan naturen skal kompenseres for de oppløjede brakmarker.
Anders Jerking
Fakta

Fakta
Brak-beslutningen har betydet, at mindst 83.000 hektar brakmarker er blevet pløjet op. Både Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forening har kaldt ophævelsen af brakken for den største naturkatastrofe i Fogh-regeringens tid.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) får en næse af Folketingets Europaudvalg, fordi hun stadig ikke har redegjort for, hvordan naturen skal kompenseres for, at mindst 83.000 hektar brakmarker er blevet pløjet op.

Ministeren var fredag kaldt i samråd i udvalget, og her beklagede hun, at hun endnu ikke kunne fremlægge regeringens planer, da de er en del af det stærkt forsinkede Grøn Vækst-udspil.

Ville neutralisere effekt 
Da regeringens sammen med Dansk Folkeparti blåstemplede en EU-beslutning om at ophæve den tvungne braklægning, lovede regeringen at tage initiativer, der kunne neutralisere skadesvirkningerne på naturen. Det er disse initiativer, regeringen efter otte måneder endnu ikke har præsenteret.

"Det er helt utilfredsstillende, at vi ikke får de ting, vi bliver lovet. Det er otte måneder siden, at vi skulle have hørt noget, og så er det svært for os at arbejde med tingene. Derfor får ministeren en næse," siger Pia Adelsteen (DF). 

0:000:00