Ny debat: Sundere mad til danskerne

TEMADEBAT: Hvilke politiske tiltag kan der tages for at få danskerne til at spise sundere? Altinget Fødevarer tager debatten over de kommende uger, og du kan møde debatpanelet her.

Altinget Fødevarer sætter fokus på sund mad til danskerne.
Altinget Fødevarer sætter fokus på sund mad til danskerne.Foto: Lars Rievers/Ritzau Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Over halvdelen af den danske befolkning er overvægtig, mens cirka 15 procent af danskerne har et usundt kostmønster ifølge Den Nationale Sundhedsprofil fra Sundhedsstyrelsen 2017. Samtidig lever cirka 90 procent ikke op til anbefalingerne om at spise 600 gram frugt og grønt om dagen, mens cirka 80 procent ikke spiser nok fisk hver uge.

I 2018 kom et advisory board for mad, måltider og sundhed med ti anbefalinger, som var resultatet af den tidligere regerings ønske om en "målrettet indsats, der gennem oplysning skal understøtte danskerne i at tage bedre vare på eget liv i forhold til sundhed og ernæring" fra regeringsgrundlaget i 2016.

Hvordan skal der følges op på anbefalingerne? Hvilke politiske tiltag kan der tages for at få danskerne til at spise sundere? Eller skal politikerne blande sig helt uden om danskernes madvaner?

Vi tager debatten på Altinget Fødevarer de kommende uger. Mød debatpanelet her

Judith KystJudith Kyst
Direktør for Madkulturen

 

 

Leif NielsenLeif Nielsen
Branchedirektør, DI Fødevarer

 

 

Ghita ParryGhita Parry
Formand for Kost & Ernæringsforbundet

 

 

Klaus MygindKlaus Mygind (SF)
Stedfortrædende sundheds- og omsorgsborgmester, Københavns Kommune

 

Ane Eggert JacksonAne Eggert Jackson
Politisk chef, Diabetesforeningen

 

 

Per Krogsgaard ChristiansenPer K. Christiansen
Innovations- og udviklingsdirektør, Fødevarestyrelsen 

 

 

Line Munk DamsgaardLine Munk Damsgaard
Ernæringschef, Landbrug & Fødevarer

 

 

John WagnerJohn Wagner
Administrerende dirketør for De Samvirkende Købmænd

 

 

Ulla AstmanUlla Astman (S)
Næstformand i Danske Regioner

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ane Eggert

Chefkonsulent, Det Nationale Sorgcenter
cand.comm. (Roskilde Uni. 1997)

Ghita Parry

Formand, Kost og Ernæringsforbundet
økonoma

Judith Kyst

Direktør, Madkulturen, formand, Fairtrade Mærket
m.phil. (Uni. of Cambridge 1995), kandidat i geografi (Uni. of St. Andrews 1994)

0:000:00