Ny debat: Sundere mad til danskerne

TEMADEBAT: Hvilke politiske tiltag kan der tages for at få danskerne til at spise sundere? Altinget Fødevarer tager debatten over de kommende uger, og du kan møde debatpanelet her.

Over halvdelen af den danske befolkning er overvægtig, mens cirka 15 procent af danskerne har et usundt kostmønster ifølge Den Nationale Sundhedsprofil fra Sundhedsstyrelsen 2017. Samtidig lever cirka 90 procent ikke op til anbefalingerne om at spise 600 gram frugt og grønt om dagen, mens cirka 80 procent ikke spiser nok fisk hver uge.

I 2018 kom et advisory board for mad, måltider og sundhed med ti anbefalinger, som var resultatet af den tidligere regerings ønske om en "målrettet indsats, der gennem oplysning skal understøtte danskerne i at tage bedre vare på eget liv i forhold til sundhed og ernæring" fra regeringsgrundlaget i 2016.

Hvordan skal der følges op på anbefalingerne? Hvilke politiske tiltag kan der tages for at få danskerne til at spise sundere? Eller skal politikerne blande sig helt uden om danskernes madvaner?

Vi tager debatten på Altinget Fødevarer de kommende uger. Mød debatpanelet her

Judith KystJudith Kyst
Direktør for Madkulturen

 

 

Leif NielsenLeif Nielsen
Branchedirektør, DI Fødevarer

 

 

Ghita ParryGhita Parry
Formand for Kost & Ernæringsforbundet

 

 

Klaus MygindKlaus Mygind (SF)
Stedfortrædende sundheds- og omsorgsborgmester, Københavns Kommune

 

Ane Eggert JacksonAne Eggert Jackson
Politisk chef, Diabetesforeningen

 

 

Per Krogsgaard ChristiansenPer K. Christiansen
Innovations- og udviklingsdirektør, Fødevarestyrelsen 

 

 

Line Munk DamsgaardLine Munk Damsgaard
Ernæringschef, Landbrug & Fødevarer

 

 

John WagnerJohn Wagner
Administrerende dirketør for De Samvirkende Købmænd

 

 

Ulla AstmanUlla Astman (S)
Næstformand i Danske Regioner

 

 

 

Forrige artikel SF vil  servere mere klimavenlig mad på plejehjem og i børnehaver SF vil servere mere klimavenlig mad på plejehjem og i børnehaver Næste artikel Vælgerne giver Mogens Jensen midterplacering i ny måling Vælgerne giver Mogens Jensen midterplacering i ny måling