Ny rapport: Landbrugsaftalen har ingen markant effekt på forventningerne til landbrugets klimaudledninger

De konkrete tiltag fra landbrugsaftalen har ikke stor betydning for forventningerne til landbrugets udledninger, viser ny fremskrivning. Med aftalens udviklingsspor og den grønne skattereform kan man dog forvente, at tempoet skrues op, påpeger ekspert.

Der var brede smil at spore foran glasdørene i Finansministeriet i oktober sidste år, hvor et bredt flertal i Folketinget præsenterede en ny landbrugsaftale.
Der var brede smil at spore foran glasdørene i Finansministeriet i oktober sidste år, hvor et bredt flertal i Folketinget præsenterede en ny landbrugsaftale.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Regeringen kaldte det ”klimahistorie”, da et bredt flertal i Folketinget i oktober landede en landbrugsaftale, der ”viser resten af verden, hvordan landbruget takler klimakrisen”.

Aftalens konkrete virkemidler ændrer dog ikke mærkbart på forventningerne til landbrugets drivhusgasudledninger frem mod 2030.

Jo før man får truffet nogle valg, jo lettere er det også for den enkelte landmand at indrette sig efter, hvordan produktionen skal være fremadrettet.

Jette Bredahl Jacobsen
Næstformand i Klimarådet

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00