Oppositionen har handlet mod bedre vidende

SYNSPUNKT: Oppositionen er kørt af sporet i sagen om det ny ernæringsmærke, mener Venstres familie- og forbrugerordfører Inger støjberg. Hun betegner debatten som alt for populistisk.
Mikael Børsting

Forbrugerstof er godt mediestof, og det frister åbenbart oppositionen til at komme med nemme synspuynkter. Det er en billig baggrund, når man udemærket er klar over, at man er kommet over den politiske grænse for, hvad der er muligt

Inger Støjberg
Familie- og forbrugerordfører for Venstre
Venstres forbrugerordfører, Inger Støjberg, er godt træt af oppositionens debatniveau, når det handler om alle de tiltag, der har noget med mærkning af fødevarer at gøre. Især det kommende ernæringsmærke har været endevendt i pressen.

Flere gange har oppositionen - især Enhedslisten, SF og DF - brugt lejligheden til at udstille Lars Barfoed (K) i medierne, ved kræve ændrede regler på området, selvom det har været umuligt på grund af EU, lyder hendes kritik.

Billig baggrund
"Forbrugerstof er godt mediestof, og det frister åbenbart oppositionen til at komme med nemme synspunkter. Det er en billig baggrund, når man udemærket er klar over, at man er kommet over den politiske grænse for, hvad der er muligt. Ministeren kan jo ikke gøre mere på grund af EUs regler på området. Det er symbolpolitik," siger Inger Støjberg til Altinget.

EUs regler bestemmer over dansk lov
Lars Barfoed har endnu ikke taget stilling til et ernæringsmærke endnu, men han har tidligere afvist at lave et mærke for de usunde fødevarer, sådan som den forhenværende forbrugerminister, Henriette Kjær (K), havde i tankerne.

0:000:00