Opsamling: Det vil partierne med Danmarks areal

Altinget har i valgkampen sat fokus på prioriteringen af det danske landareal. Få overblik over, hvad partierne har sagt og spillet ud med.

Altinget har i valgkampen sat fokus på prioriteringen af Danmarks areal.
Altinget har i valgkampen sat fokus på prioriteringen af Danmarks areal.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Der tegner sig et bredt flertal for en bindende naturlov efter valget, og så tyder det også på, at der venter en fremtid, hvor det danske landbrug fylder gradvist mindre i landskabet.

Tema: Svin, solceller eller sommerfugle – Kampen om Danmark

Med både klimakrise, biodiversitetskrise og fødevarekrise har kampen om Danmarks areal aldrig synes mere afgørende. Størstedelen af arealet går lige nu til landbrug og fødevareproduktion, men samtidig er der flere steder store ønsker om mere natur og grønne energikilder på land.   

Frem mod det nye folketingsvalg sætter Altinget fokus på den danske arealanvendelse og afkræver politikerne svar på, hvordan de ønsker at balancere de mange hensyn i fremtiden. 

Find alle artiklerne i temaet her. 
 

Det er i hvert fald konklusionen, hvis man skal tro partiernes meldinger op til valget om prioriteringen af det danske areal.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024