Overvældende opbakning afslutter EU-borgerinitiativ imod pelsdyrhold før tid. Formand for dyreetisk råd tror, det vil føre til forbud

På blot ni måneder har over 1,6 mio EU-borgere i 27 lande skrevet under på, at pelsdyrhold og salg af pelsvarer skal forbydes i EU. Aktivisterne håber på en speed-aktion med lovgivning inden for et par år. Formanden for dyreetisk råd er enig, fordi forbud mod pels er en sag, der kan forene befolkningers følelser med faglige argumenter.

Står det til mere end 1,6 mio EU-borgere, som på ni måneder har skrevet under på den europæiske udgave af borgerforslag, skal scenarier som dette - chinchillaproduktion og andet pelsdyrhold forbydes i EU.
Står det til mere end 1,6 mio EU-borgere, som på ni måneder har skrevet under på den europæiske udgave af borgerforslag, skal scenarier som dette - chinchillaproduktion og andet pelsdyrhold forbydes i EU.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

I nat ved midnat vil mere end 1.635.000 europæere have skrevet under på, at EU skal forbyde avl af pelsdyr og salg af pelsprodukter i EU-lande.

Det er sket via kampagnen Fur Free Europe – et EU-borgerinitiativ, som er en europæisk pendant til borgerforslag. En række dyreværdsorganisationer har forestået indsamlingen, som slutter 2,5 måned før tid.

For de 1,6 mio er langt flere end den million underskrifter, der er minimumskravet for, at kommissionen behandler et borgerinitiativ, og som indsamlerne havde indtil 18. maj til at skaffe.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00