Professor: Landbruget er i bad standing

MÅLING: Hver tredje dansker vil lempe miljøreglerne for at forbedre landbrugets konkurrenceevne, viser måling. Det er færre end forventet og et udtryk for, at landbruget er i bad standing blandt danskerne, mener professor.

Dansk landbrug er i bad standing. Hver anden dansker siger nej til at lempe på miljøregler for at forbedre landbrugets konkurrenceevne.
Dansk landbrug er i bad standing. Hver anden dansker siger nej til at lempe på miljøregler for at forbedre landbrugets konkurrenceevne.Foto: Colourbox
Emma Qvirin Holst

Der tegner sig en skillelinje på miljøområdet i øjeblikket. På den ene side deler grønne organisationer og folketingets røde partier en bekymring for miljøets fremtid, efter den nye regering er kommet til. På den anden side klager landmændene og blå blok over skrappe miljøregler, der er en hæmsko for landbrugets konkurrenceevne.

Regeringen er i gang med at styrke landbrugets konkurrenceevne, men man sigter fortsat på at bevare den høje miljøbeskyttelse, lyder det fra Eva Kjer Hansen (V).
Regeringen er i gang med at styrke landbrugets konkurrenceevne, men man sigter fortsat på at bevare den høje miljøbeskyttelse, lyder det fra Eva Kjer Hansen (V). Foto: Irene Nakyejwe

Nu viser en ny meningsmåling, at hver tredje dansker vil lempe på miljøreglerne for at forbedre landbrugets konkurrenceevne. Det er overraskende få, der er på landbrugets side, vurderer professor på Aalborg Universitet, Jørgen Goul Andersen:

”Landbruget er i bad standing,” siger han.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:

Mener du, at politikerne skal lempe på miljøreglerne for at forbedre landbrugets konkurrence-evne?

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1001 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 16.-21. september 2015.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00