Råd: Danske køer lever under ringe kår

NYHED: Der er stort behov for at forbedre levevilkår og sundhed for dansk malkekvæg. Det konkluderer Det Dyreetiske Råd i en ny rapport. Justitsministeren og Økologisk Landsforening roser rapporten, mens Dyrenes Beskyttelse mener, at anbefalingerne er for vage.

De fleste har en forestilling om, at køer da har det meget bedre end f.eks. høns og grise. Jeg er bange for, at dette har været lidt af en sovepude for kvægerhvervet.

Peter Sandøe
Formand for Det Dyreetiske Råd
Fakta
Det Dyreetiske Råd blev etableret i 1992 i henhold til Dyreværnsloven af 6. juni 1991.

Rådets opgave er ud fra en etisk vurdering at følge udviklingen inden for dyreværn. Rådet kan enten på eget initiativ eller på justitsministerens begæring afgive udtalelser om dyreværn.


Kilde: Justitsministeriet
Alt for få køer kommer på græs, kalve bliver taget for hurtigt fra koen, og køerne i de danske stalde lever generelt under et voksende produktionspres.

Det er nogle af de konklusioner, Det Dyreetiske Råd kommer med i en ny rapport, der kritisk gennemgår forholdene for dansk malkekvæg.

Råd: Minister bør nedsætte arbejdsgruppe
"Selvfølgelig skal der produceres; men ikke for enhver pris. Det er unødvendigt og uacceptabelt, at man f.eks. ikke i tide slagter de køer, som ikke kan klare produktionspresset, så de ender som såkaldte taberkøer," siger formand for Det Dyreetiske Råd, Peter Sandøe.

Justitsministeren bør ifølge Rådet nedsætte en arbejdsgruppe, der kan komme med forslag til ny lovgivning, der kan give et markant løft af mindstekravene for hold af kvæg.

Dokumentation

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00