Regeringen presset til at lovgive om fiskeri-råd 

INDGREB: Efter pres fra flertal uden om regeringen vil erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) ændre sammensætningen af Fiskeriets Arbejdsmiljøråd. Yderst betænkeligt og et angreb på den danske model, lyder det fra Danmarks Fiskeriforening og 3F.

Rasmus Jarlov (K) har fremsat et lovforslag, hvor regeringen vil lovgive om, hvilke medlemmer der skal være i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd.
Rasmus Jarlov (K) har fremsat et lovforslag, hvor regeringen vil lovgive om, hvilke medlemmer der skal være i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd.Foto: Lars Helsinghof /Altinget
Sine Riis Lund

Havde parterne forstået budskabet, da de fik et vink med en vognstang fra det politiske flertal om at få en mere retfærdig model, så havde vi ikke stået med et lovforslag i dag. 

Ib Poulsen
Fiskeriordfører, Dansk Folkeparti

Det er 3F’s opfattelse, at disse ændringer er et direkte politisk angreb på mere end 100 års tradition på det danske arbejdsmarked, den danske model, hvor råd og nævn udpeges af arbejdsmarkedsparter, der er (mest) repræsentative på området.

3F Transportgruppen

Regeringen føler sig modstræbende nødsaget til at lovgive om sammensætningen af Fiskeriets Arbejdsmiljøråd.

Det fremgår af et nyt lovforslag fra erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), der tirsdag skal førstebehandles i folketingssalen.

Hidtil har det været arbejdsmarkedets parter, der har indstillet medlemmerne til rådet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00