Regeringen skaber jobfrygt i landbruget

JOBFRYGT: 13.100 arbejdspladser risikerer at forsvinde, hvis den nye regering øger en række skatter og afgifter og ruller jordskattelettelserne tilbage. Det viser nye beregninger fra Landbrug & Fødevarer, som SF betegner som irrelevante.
Foto: colourbox
Per Bang Thomsen
Mere end 13.000 arbejdspladser inden for både landbrugs- og fødevaresektoren risikerer at forsvinde, hvis den nye regering vælger at tilbagerulle jordskattelettelserne og øge en række skatter og afgifter.

Det viser en ny analyse, som Landbrug & Fødevarer har lavet på baggrund af Socialdemokraternes og SF's "Fair Løsning" fra foråret 2011 samt en række forslag, der blev præsenteret af de tre regeringspartier under den seneste valgkamp.

L&F appellerer til dialog

Da Socialdemokraterne og SF stadigvæk sad i opposition, meddelte de, at VK-regeringens skattelettelser til landbruget på en halv mia. kr. årligt ville blive rullet tilbage, hvis de kom til magten. De Radikale kritiserede ligeledes den nuværende ordning, men ifølge erhvervsorganisationens beregninger vil en sådan tilbagerulning medføre, at næsten 7.000 arbejdspladser forsvinder.

0:000:00