Besparelse på udkantsordning bekymrer

YDEROMRÅDER: Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen står fuldt inde for nedskæring på populær udkantsordning. Det bekymrer organisationer på landet.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Mads Bang

Det er ikke tilfredsstillende at satse på landbruget alene. Man skal satse lige så meget på iværksætteri, håndværk og småindustri.

Carsten Abild
Formand, Landsbyerne i Danmark

I flere af de organisationer, der arbejder med vækst på landet, er der udbredt skuffelse over, at regeringen har besluttet at spare på en lille, men meget populær, udviklingsordning for yderområderne, LAG-ordningen.

De Lokale Aktionsgrupper, som lægger navn til ordningen, har i snart et årti fordelt midler til udvikling af blandt andet erhvervslivet i landområderne. Når besparelsen slår igennem næste år, forsvinder godt 30 millioner ud af et budget, der sidste år var på 94 millioner kroner. Besparelsen skal være med til at finansiere regeringens fødevare- og landbrugspakke, som blev forhandlet i slutningen af 2015.

Onsdag var erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i Folketingssalen for at svare på spørgsmål fra Socialdemokraternes Kasper Roug om besparelsen. Roug stillede spørgsmålstegn ved sammenhængen i regeringens udkantspolitik. Regeringen har under parolen ”Vækst i hele landet” blandt andet flyttet statslige arbejdspladser ud i landet, og forhandler i disse uger om liberaliseringer af planloven.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00