Regeringstoppen vil tænke reduktioner af landbrugets CO2 og kvælstof sammen

En CO2-afgift på landbrug skal reducere erhvervets klimapåvirkning. Men både venstreformand Troels Lund Poulsen og Moderaternes Lars Løkke Rasmussen vil tænke klimaindsatsen sammen med kvælstofreduktioner.

Både Lars Løkke Rasmussen og Troels Lund Poulsen gjorde ved en debat ved Skivemødet det klart, at CO2-reduktioner i landbruget skal tænkes sammen med begrænsninger af kvælstofudledningen til danske farvande.<br>
Både Lars Løkke Rasmussen og Troels Lund Poulsen gjorde ved en debat ved Skivemødet det klart, at CO2-reduktioner i landbruget skal tænkes sammen med begrænsninger af kvælstofudledningen til danske farvande.
Foto: Skivemødet/Mikkel Tholstrup Dahlqvist
Kim Rosenkilde

Det er ikke nok at adressere klimaet, når regeringen skal sætte rammerne for at skubbe dansk landbrug i en mere bæredygtig retning.

Indsatserne for at begrænse erhvervets CO2-udleninger skal ses i sammenhæng med behovet for at reducere udledningen af kvælstof til de danske farvande.

Det sagde både venstreformand Troels Lund Poulsen og Moderaternes formand Lars Løkke Rasmussen ved at debatmøde til det midt- og vestjyske folkemøde, Skivemødet, i fredags.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00