S: Behov for 5 til 15 procents fleksibilitet

LANDBRUGSTØTTE: Ifølge Socialdemokraternes fødevareordfører Orla Hav bør en mærkbar andel af den direkte landbrugsstøtte flyttes over til landdistriktsmidlerne.
Socialdemokraternes fødevareordfører Orla Hav mener, at mindst fem procent af den direkte landbrugsstøtte skal føres over til landdistriktsmidlerne.
Socialdemokraternes fødevareordfører Orla Hav mener, at mindst fem procent af den direkte landbrugsstøtte skal føres over til landdistriktsmidlerne.Foto: Socialdemokraterne.dk
Kim Rosenkilde

Jeg siger, at vi snakker om et sted mellem 5 og 15 procent. Jeg kender ikke de konkrete beregninger på det her. Men det er klart, at der er behov for nogle penge.

Orla Hav (S)
Fødevareordfører

Regeringens deadline for at melde ud, hvor stor en andel af den direkte landbrugsstøtte, der skal flyttes over til landdistriktsmidlerne, nærmer sig.

Senest 1. august skal EU-kommissionen have besked og forventningen er, at regeringen vil melde sit udgangspunkt ud før sommerferien. 

Med reformen af den europæiske landbrugsstøtteordning blev det muligt at overflytte op til 15 procent af den direkte støtte over til landdistriktsmidlerne og omvendt. Anbefalingen fra regeringens Natur- og Lanbrugskommissionen lyder på at benytte den mulighed fuldt ud for at finansiere kommissionens anbefalinger.

0:000:00