S efter syv år med lovbrud på hver tredje svinebesætning: ”Der skal arbejdes på en kulturændring i den animalske produktion”

Socialdemokratiet ser behov for en ”kulturændring i den animalske produktion” efter flere år med lovbrud på hver tredje svinebesætning i myndighedernes stikprøver. Partiets ordfører foretrækker dog stadig at løse problemerne med dialog. L&F arbejder ”på flere parametre” for at udbedre overtrædelserne.

Socialdemokratiets fødevareordfører, Anders Kronborg, vil først og fremmest gå i dialog med landbruget om de høje overtrædelsesprocenter på svinebesætningerne.
Socialdemokratiets fødevareordfører, Anders Kronborg, vil først og fremmest gå i dialog med landbruget om de høje overtrædelsesprocenter på svinebesætningerne.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Antallet af danske svinebesætninger, der overtræder reglerne for god dyrevelfærd, er ”meget, meget højt” og skal tages ”yderst seriøst”.

Og når tallene er så høje, må det også stå klart, at ”der skal arbejdes på en kulturændring i den animalske produktion”.

Sådan lyder det nu fra Socialdemokratiets fødevare- og dyrevelfærdsordfører, Anders Kronborg.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00