SF vil have en annoncering af CO2-afgift på landbruget, før ekspertgruppens anbefalinger lander

Der skal fart på den grønne omstilling af landbruget, og derfor skal regeringen allerede nu annoncere en afgift på landbruget på 750 kroner per tons CO2e, selvom ekspertgruppens anbefalinger om afgiften først forventes at komme til sommer, lyder det fra SF’s klimaordfører. 

Der er brug for allerede nu at annoncere en CO2-afgift på landbruget på 750 kroner per ton udledt CO2e, mener SF.
Der er brug for allerede nu at annoncere en CO2-afgift på landbruget på 750 kroner per ton udledt CO2e, mener SF.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Mens regeringen venter på anbefalinger fra en ekspertgruppe om, hvordan en CO2-afgift på landbruget bedst udformes, vil SF have handling nu.

Der er nemlig brug for at sætte gang i landbrugets grønne omstilling, og derfor mener partiet, at regeringen allerede nu bør annoncere en CO2-afgift på landbruget, der lyder på 750 kroner per udledt ton CO2e.

“Hvis vi skal have en mere ensartet CO2-afgift i Danmark, så må det være en afgift, der ligger på niveau med industrien. Derfor ville det fremme den grønne omstilling af landbruget, hvis regeringen meldte ud, at man så den ramme som 750 kroner per ton,” siger Signe Munk, der er klimaordfører samt politisk ordfører for SF.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00