Skotske fiskere sejler deres fangst til Danmark for at undgå Brexit-bøvl

I FISK: Skotske fiskere har så store problemer med at få afsat deres fangst efter Brexit, at flere nu søger mod Danmark for at få en direkte vej ind i EU’s indre marked.

Nytårstorsk under hammeren på Hanstholm Fiskeauktion sidst i december. I det nye år er skotske fiskeres interesse i at få solgt fisk her steget betydeligt.
Nytårstorsk under hammeren på Hanstholm Fiskeauktion sidst i december. I det nye år er skotske fiskeres interesse i at få solgt fisk her steget betydeligt.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Jeg tror, vi vil komme til at se, at med al den fisk, der bliver fanget øst for Storbritannien i 2021, der vil hver eneste skipper, der fanger fisk inde i engelsk zone, hvor vi også fisker, overveje at sejle til Hanstholm.

Jesper Kongsted
Auktionsmester, Hanstholm

BRUXELLES: Brexit-kaos i fiskerieksporten i Storbritannien får nu skotske fiskere til at kigge mod Danmark, når de skal lande deres fisk.

Fiskeriauktionen i Hanstholm melder om usædvanlig stor interesse fra skotske både, efter briterne 1. januar trådte ud af EU’s indre marked og toldsamarbejde.

”Vi er i dialog med 10-15 nye både, fordi deres marked lige pludselig er blevet et helt andet end det, de kendte før 1. januar,” siger auktionsmester Jesper Kongsted.

0:000:00