Skotske fiskere sejler deres fangst til Danmark for at undgå Brexit-bøvl

I FISK: Skotske fiskere har så store problemer med at få afsat deres fangst efter Brexit, at flere nu søger mod Danmark for at få en direkte vej ind i EU’s indre marked.

Nytårstorsk under hammeren på Hanstholm Fiskeauktion sidst i december. I det nye år er skotske fiskeres interesse i at få solgt fisk her steget betydeligt.
Nytårstorsk under hammeren på Hanstholm Fiskeauktion sidst i december. I det nye år er skotske fiskeres interesse i at få solgt fisk her steget betydeligt.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Jeg tror, vi vil komme til at se, at med al den fisk, der bliver fanget øst for Storbritannien i 2021, der vil hver eneste skipper, der fanger fisk inde i engelsk zone, hvor vi også fisker, overveje at sejle til Hanstholm.

Jesper Kongsted
Auktionsmester, Hanstholm

BRUXELLES: Brexit-kaos i fiskerieksporten i Storbritannien får nu skotske fiskere til at kigge mod Danmark, når de skal lande deres fisk.

Fiskeriauktionen i Hanstholm melder om usædvanlig stor interesse fra skotske både, efter briterne 1. januar trådte ud af EU’s indre marked og toldsamarbejde.

”Vi er i dialog med 10-15 nye både, fordi deres marked lige pludselig er blevet et helt andet end det, de kendte før 1. januar,” siger auktionsmester Jesper Kongsted.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00