Stadig risiko for salmonella

NYHED: På trods af en ny model, der skal mindske tilfældene af salmonella i dansk og udenlandsk kød, kan forbrugerne stadig risikere at sætte tænderne i et kyllingelår, der er fyldt med den farlige bakterie.
Natali Braagaard
"Der går sikkert en uge, fra vi begynder at tage prøverne, til der ligger et resultat. Så vi kan ikke garantere 100 procent, at vi når at offentliggøre resultatet, inden kødet er spist," siger Henrik Wegener, fungerende institutchef for fødevaresikkerhed i Danmarks Fødevareforskning.

Henrik Wegener deltager desuden i den arbejdsgruppe, der blev nedsat i foråret for at belyse mulighederne for at mindske forekomsten af bl.a. salmonella i Danmark.

Tirsdag fremlagde familie­- og forbrugerminister Lars Barfoed (K) arbejdsgruppens anbefalinger.

Forslaget indeholder bl.a. en model, der gennem stikprøvekontrol skal teste fjerkræ, okse-­ og svinekød fra både Danmark og udlandet for salmonella og campylobacter.

0:000:00