Stol er varm under V-ordfører i Fødevareudvalget

Professor Søren Risbjerg Thomsen beregner - på baggrund af sit vejede snit af meningsmålingerne fra december - hvor mandaterne falder, hvis der var valg nu. Altinget vurderer hvem i Folketingets Fødevareudvalg, der bliver. Og hvem der ryger.
Gitte Madsen
Fakta
Metode:
  • 1) På baggrund af Altinget.dks kvalitetsvejede snit af meningsmålinger indsamlet i december 2004 har professor, valgekspert Søren Risbjerg Thomsen, Aarhus Universitet, beregnet, hvor de 175 mandater falder i de danske amts- og storkredse. Mandaternes geografiske fordeling er desuden beregnet med støtte i en række interview-undersøgelser.

  • 2) På den baggrund har redaktionen vurderet, hvem vi venter valgt ved folketingsvalg nu. Vi bygger vurderingerne på stemmetal i 2001, præstation siden og andre personlige egenskaber, opstillingsform samt på en række kilder centralt og lokalt i partier, medier mv.

  • Kilde: Altinget
    Venstres fødevareordfører Henrik Vestergaard sidder yderst på vippen og ser dermed ud til at ryge ud af Folketinget, hvis der var valg i morgen.

    Det er Altingets bud, lavet på baggrund af professor Søren Risbjerg Thomsens vejede snit af meningsmålingerne fra december.

    Det er den kun 28-årige venstrepolitiker Michael Aastrup Jensen - med en solid forankring i Randers-området og Claus Hjort Frederiksens store kampagneapparat i ryggen - der kan true Venstres energiske fødevarepolitiker.

    Henrik Vestergaard har længe ligget og skvulpet i vandskorpen uden at vide, om han var købt eller solgt. Vestergaard plejer at få godt fat i århusianerne, når han først folder sig ud i en valgkamp, men desværre er der også en del venstrefolk i Danmarks jyske hovedstad, som finder den 38-årige margarine-salgschef lidt for blankpoleret. Og i kampen med Freddy Dam, der fik gode stemmetal i 2001 og sidder i Uffe Ellemann-Jensens gamle kreds, så vurderer Altinget - som det ser ud lige nu - at Henrik Vestergaard må trække nitteloddet i denne omgang.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00