Styrelser undgår store smæk i bevillingen

FINANSLOV: NaturErhvervstyrelsen og Fødevarestyrelsen bliver ikke skåret kraftigt i bevillingerne, som der var lagt op til i forslaget til finanslov sidste år. Men presset er stadig meget stort, understreger NaturErhvervstyrelsen.

Næste års landbrugsreform betyder en række meromkostninger for NaturErhvervsstyrelsen, der står for implementeringen. Danske landmænd skal blandt andet etablere såkaldte miljøfokusområder.
Næste års landbrugsreform betyder en række meromkostninger for NaturErhvervsstyrelsen, der står for implementeringen. Danske landmænd skal blandt andet etablere såkaldte miljøfokusområder.Foto: colourbox
Sine Riis Lund

Jeg har svært ved at se, hvordan politikerne ville kunne retfærdiggøre så store besparelser, som der var lagt op til.

Henning Otte Hansen
Seniorrådgiver, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Trods stramme budgetter må der alligevel undslippe et lille lettelsens suk, når de økonomiansvarlige i NaturErhvervstyrelsen og Fødevarestyrelsen sidder med de seneste par års finanslovsforslag foran sig. For selv om regeringen bestemt ikke lægger op til nogen gaveregn for de to styrelser, ser de i 2015 ud til at undgå de kraftige beskæringer, der var fremlagt sidste år.

I forslaget til finanslov for 2014 var der for de to styrelser lagt op til et samlet fald i bevillingen på over 100 millioner kroner i 2015 sammenlignet med i år. Sådan går det langtfra. Fødevarestyrelsen må ifølge finanslovsforslaget klare sig for 15-20 millioner kroner mindre end i år, mens NaturErhvervstyrelsen får nogenlunde samme bevilling som i år på omkring 800 millioner kroner.

Store reformer i sigte
I NaturErhvervstyrelsen har man dog langtfra hænderne over hovedet. 

0:000:00