Udenlandske investorer spekulerer i højere grad i dansk landbrug

RUNDSPØRGE: Flere udenlandske investorer udviser stor interesse for dansk landbrugsjord, viser rundringning til landbrugsmæglere. Interessen skyldes både stabilitet og sikkert afkast. Derfor forudser mæglerne også, at udviklingen bare vil fortsætte.

Negativ rente, lave priser på jord og Danmark som trygt og stabilt land er alle tre faktorer, der har betydning for, hvorfor flere udenlandske investorer er interesseret i dansk landbrugsjord, det vurderer landbrugsmæglerne, som Altinget har spurgt. <br>
Negativ rente, lave priser på jord og Danmark som trygt og stabilt land er alle tre faktorer, der har betydning for, hvorfor flere udenlandske investorer er interesseret i dansk landbrugsjord, det vurderer landbrugsmæglerne, som Altinget har spurgt.
Foto: /ritzau/Henning Bagger
Ninna Gøbel Rønberg

Jeg er ikke et minut i tvivl om, at man ser på en investering i jord, som når man investerer i aktier. Man spekulerer selvfølgelig i, om ens jord bliver mere værd, ligeså vel som man spekulerer i, at investeringen giver et løbende afkast.

H.C. Hansen
Direktør, Agriteam Brørup

Vi har oplevet en stigende efterspørgsel efter dansk jord. Der kommer flere og flere, og kontakten til de udenlandske investorer bliver også mere organiseret.

Svend-Åge Bruun
Indehaver, Landbrugsmæglerne

Landbrugsmæglerne har fået flere opkald fra udlandet i 2017. Opkaldene kommer fra interesserede investorer, som har fået øjnene op for dansk landbrugsjord.

“Vi har oplevet en stigende efterspørgsel efter dansk jord. Der kommer flere og flere, og kontakten til de udenlandske investorer bliver også mere organiseret. For eksempel har vi etableret en tysk hjemmeside målrettet tyske investorer,” lyder det fra Svend-Åge Bruun, som er indehaver af Landbrugsmæglerne.  

Og Landbrugsmæglerne er ikke de eneste, som oplever, at investorerne ser dansk landbrug som en god investering.

Dokumentation

Baggrund:
I 2009 begyndte de første liberaliseringer af landbrugsloven, hvor et flertal i Folketinget ophævede begrænsningerne på, hvor stort et landbrug måtte være, som var fastsat til 500 hektar. Bopælspligten blev gjort upersonlig. 

I 2014 blev landbrugsloven fuldt liberaliseret, så både danske kapitalfonde, andre selskabsformer end aktie- og anpartsselskaber og udenlandske investorer kan erhverve sig dansk landbrug. Derudover skal det heller ikke være en landmand, som styrer bedriften på landbruget. 


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00