Undersøgelse viser forskelligt indhold i fødevarer i EU-lande

INDHOLD: Undersøgelse fra EU-Kommissionen viser, at næsten hver tiende analyserede produkt havde forskellig sammensætning på tværs af lande, selv om produktet er mærket på samme måde. 

En Heineken-øl i Danmark har lavere alkoholprocent end i andre EU-lande.
En Heineken-øl i Danmark har lavere alkoholprocent end i andre EU-lande.Foto: Kham/Reuters/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

En Heineken-øl i Danmark har en lidt lavere alkoholprocent end i andre EU-lande.

Og på den måde er der forskelle i sammensætning på en lang række produkter, viser ny undersøgelse fra EU-Kommissionen.

Ni procent ud af 1.400 analyserede fødevareprodukter fra 19 lande havde forskellige sammensætninger, selv om forsiden på pakken var identisk.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00