Venstre efter ny Prehn-melding: Regeringen gør alt for at lukke minkavl permanent

Hensynet til dyrevelfærd vil kunne indgå i drøftelserne om minkforbuddet, ifølge regeringen. Det tyder på, at regeringen hele tiden har haft et ønske om at nedlægge erhvervet permanent, lyder det fra Venstre. Konservative bakker op om mere fokus på dyrevelfærd, men mener, at Danmark i forvejen er et foregangsland på området.

Gruppeformand for Venstre, Thomas Danielsen, mener, at regeringen gør alt i sin magt for at lukke minkerhvervet permanent.
Gruppeformand for Venstre, Thomas Danielsen, mener, at regeringen gør alt i sin magt for at lukke minkerhvervet permanent.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Regeringen har hele tiden ville lukke minkbranchen permanent i Danmark. Den formodning har man haft i Venstre, og nu mener partiet, at den er blevet bekræftet.

Sådan lyder det fra gruppeformand Thomas Danielsen, efter fødevareminister Rasmus Prehn (S) for nyligt oplyste til Folketinget, at hensynet til dyrevelfærd også kan indgå i drøftelserne om, hvorvidt det nuværende forbud mod minkavl i Danmark skal ophøre.

Ifølge Thomas Danielsen er det særligt kritisabelt, at regeringen lukkede erhvervet midlertidigt ned på grund af folkesundheden, men nu potentielt kan komme med nye krav til de avlere, der vil starte op igen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00