Venstre efter ny Prehn-melding: Regeringen gør alt for at lukke minkavl permanent

Hensynet til dyrevelfærd vil kunne indgå i drøftelserne om minkforbuddet, ifølge regeringen. Det tyder på, at regeringen hele tiden har haft et ønske om at nedlægge erhvervet permanent, lyder det fra Venstre. Konservative bakker op om mere fokus på dyrevelfærd, men mener, at Danmark i forvejen er et foregangsland på området.

Gruppeformand for Venstre, Thomas Danielsen, mener, at regeringen gør alt i sin magt for at lukke minkerhvervet permanent.
Gruppeformand for Venstre, Thomas Danielsen, mener, at regeringen gør alt i sin magt for at lukke minkerhvervet permanent. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Regeringen har hele tiden ville lukke minkbranchen permanent i Danmark. Den formodning har man haft i Venstre, og nu mener partiet, at den er blevet bekræftet.

Sådan lyder det fra gruppeformand Thomas Danielsen, efter fødevareminister Rasmus Prehn (S) for nyligt oplyste til Folketinget, at hensynet til dyrevelfærd også kan indgå i drøftelserne om, hvorvidt det nuværende forbud mod minkavl i Danmark skal ophøre.