Von der Leyen nævnte ikke dyrevelfærd med ét ord: Nu er der opstået tvivl om EU’s store dyreløfte

EU-Kommissionen har længe lovet en revidering af den fælles dyrevelfærdslovgivning, men der er nu opstået usikkerhed om realiseringen. Kommissionen forsikrer, at planerne ikke er taget af bordet, men Ursula von der Leyen nævnte ikke forslaget i sin statustale onsdag. For dårligt, lyder kritikken.

EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen holdt onsdag sin sidste State of the European Union-tale for Europa-Parlamentet. Hun tager nu hul på sin sidste mandatperiode. 
EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen holdt onsdag sin sidste State of the European Union-tale for Europa-Parlamentet. Hun tager nu hul på sin sidste mandatperiode. Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Ursula von der Leyen fremhævede onsdag en bred palet af politiske prioriteter i sin store State of the European Union-tale, men ét bestemt løfte valgte kommissionsformanden let og elegant at springe over.

Den længe varslede revision af EU’s dyrevelfærdslovgivning blev således ikke nævnt med ét ord i talen, selvom et udspil er ventet dette efterår. Planerne om at opdatere lovgivningen fremgår heller ikke af EU-Kommissionens liste over forventede initiativer i det kommende år.

Vi har ventet på den her dyrevelfærdslovgivning længe, og derfor er det også underligt og dårligt, at hun ikke nævner det.

Niels Fuglsang (S)
MEP

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00