WWF opfordrer til ambitiøs fiskerireform

KORT NYT: WWF opfordrer fødevareminister Mette Gjerskov (S) til at gå i spidsen for en fiskerireform, som kan sikre en bæredygtig fremtid for Europas fiskeriøkonomi.
"Jeg opfordrer på det kraftigste den danske fødevareminister til at gå i spidsen for en bæredygtig reform og sikre opbakning fra ministerkollegaerne til at støtte Europa-Parlamentets progressive udmelding, der både sikrer sunde fiskebestande, arbejdspladser og industrien."

Sådan lyder opfordringen fra generalsekretær i WWF, Verdensnaturfonden, Gitte Seeberg, efter et flertal i Europa-Parlamentet i begyndelsen af februar stemte for en fiskerireform, der skal sætte en stopper for overfiskeri og bane vejen for mere bæredygtigt fiskeri i EU.

Hun mener, at Ministerrådet nu står med en historisk chance for at vise, at medlemslandene i EU har vilje til at skabe bæredygtigt fiskeri i EU. Hun håber derfor, at en fælles fiskeripolitik vil føre til et totalt stop for udsmidning af fisk i 2018.

"Bæredygtigt fiskeri er en mulighed, hvis EU's fiskeriministre har viljen. Der er opbakning fra Europa-Parlamentet med et overvældende flertal. Det er hverken umuligt eller urimeligt at forlange, at vi stopper med at smide gode spisefisk ud og sørger for, at vi ikke driver rovdrift på bestandene," siger Gitte Seeberg i en pressemeddelelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00