DI-topchef: Forskerbøder sender et signal til andre udenlandske medarbejdere

INTERVIEW: Topchefen i Dansk Industri, Karsten Dybvad, mener der bør ryddes op i de regler, som har resulteret i bøder til forskere, og bakker op om sværere adgang til SU for udlændinge   et interview om globalisering og nationalismens kår i Danmark.   

"Udenlandske medarbejdere er en forudsætning for, at vi kan få bedre skoler, sygehuse og ældreomsorg," siger Karsten Dybvad til Altinget. 
"Udenlandske medarbejdere er en forudsætning for, at vi kan få bedre skoler, sygehuse og ældreomsorg," siger Karsten Dybvad til Altinget. Foto: /ritzau/Mads Nissen/
Kristine Korsgaard

Beskæftigelsen er siden vokset eksplosivt for flygtninge. Det er et eksempel på, at DI pegede lige præcis, hvor skoen trykkede.

Karsten Dybvad
Administrerende direktør, DI
Fakta
Blå bog 
Karsten Dybvad er født 5. november 1956 og cand.polit. fra 1985.

Administrerende direktør i Dansk Industri siden 2010.

Begyndte sin karriere som økonom i LO og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

I 1990 kom han til Bikuben Pension og har siden bl.a. været administrerende direktør i Magistrenes Pensionskasse, direktør i Økonomistyrelsen og departementschef i Trafikministeriet.

Daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) hentede i 2005 Karsten Dybvad til Statsministeriet fra Finansministeriet, hvor han havde været departementschef siden 2001.

Han er gift, har fire børn og bor i Charlottenlund.

Karsten Dybvad vil gerne rydde op. Ikke i egne sager dog. Den administrerende direktør i Dansk Industri holder papirmængderne på et minimum ved ikke at have noget egentligt kontor eller skrivebord at samle til bunke på – i stedet har han alt i sin taske. Det giver en stram disciplin.

Nej, industriens topchef synes, det roder i debatten. Om globalisering, udenlandsk arbejdskraft og udlændingepolitik. Om nationalismens fremtog, om Trump, Brexit og dansk angst for det fremmede.

Begreber bliver blandet sammen, og der florerer myter om store problemer, som kun er meget små, mener han. Derfor vil han gerne sætte nogle ting på plads.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00