Regeringen holder fast i karakterbonus

BONUS: Mens regeringen fjerner karakterbonussen for tidlig studiestart efter gymnasiet, holder den fast i bonussen for ekstra fag på A-niveau. Den giver et godt incitament til at yde en ekstra indsats, siger undervisningsministeren.

"Et sådant incitament til at yde en ekstra indsats i gymnasiet bør bevares".

I et svar til Undervisningsudvalget oplyser undervisningsminister Merete Riisager (LA), at regeringen ikke vil af med den såkaldte Bonus A-ordning.

Her kan gymnasieelever få en karakterbonus på tre procent for at tage ét ekstra A-fag i løbet af uddannelsen.

Login

  • Anmeld

    Uffe Pedersen · Bruxelles

    Karakterbonus, udenlandske gymnasieforløb

    Karakterbonus opretholdes for ekstra A-fag. Det er glædeligt, at der gives præmie for, at være ekstra flittig. Men glemmer dog de danske unge i udlandet eller i mindretalsregionen, som ikke går på et dansk gymnasium, og som ikke får del i flidspræmien. Vi er som familie eksemplvist udstationeret til Bruxelles af staten, og mine børn går på Europaskolen. Niveauet på skolen er højt, og de høje karakterer hænger ikke på træerne. De er ikke muligt at vælge B-fag. Dvs. at ønsker man eksempeltvist kemi, fysik og matematik, så bliver det alt sammen på højeste niveau. Min ældste datter har således dansk, engelsk, historie, matematik, kemi og fysik (og fransk sidste år) på højt niveau, men det belønnes ikke når karakteren overføres til 12-tals systemet. Således kunne man også godt huske på børnene i udlandet også. De kan også være flittige.