Kinas produktion af brintbusser på vej til Danmark

KORT NYT: Kina overvejer om deres produktion af brintbusser skal placeres i Danmark og vises frem ved klimatopmødet i København til næste år.
Kasper Frandsen

Der er ingen tvivl om, at koblingen af Klimatopmødet og regeringens omfattende investeringer i viden, gør Danmark til et attraktivt sted, når internationale virksomheder overvejer at placere forsknings- og udviklingsaktiviteter på miljø- og energiområdet.

Helge Sander
Videnskabsminister
Fremtidens busser kører på miljøvenlig brint, produceres i Danmark og prøvekøres ved FN's Klimatopmøde i København næste år?

Det er ikke noget urealitisk fremtidsscenarie, skriver videnskabsminister Helge Sander i en pressemeddelelse i dag.

En højtstående delegation fra én af Kinas største virksomheder - Fosun Group og Shanghai ShenLi High Tech - besøger i disse dage Danmark for at undersøge muligheden for at etablere en produktionslinie samt en forsknings- og udviklingsafdeling for hypermoderne brintbusser.

Videnskabsministeren mødtes i dag, tirsdag den 8. april, med delegationen, der ledes af virksomhedens direktør og bestyrelsesformand Mr. Guo Guangchang. Mødet kommer få uger efter offentliggørelsen af den danske Kina-strategi på viden- og uddannelsesområdet.

Klimatopmøde øger Danmarks attraktivitet
"Der er ingen tvivl om, at koblingen af Klimatopmødet og regeringens omfattende investeringer i viden, gør Danmark til et attraktivt sted, når internationale virksomheder overvejer at placere forsknings- og udviklingsaktiviteter på miljø- og energiområdet," påpeger Helge Sander, der videre siger:

"Jeg havde i dag en god drøftelse med delegationen fra Kina og gjorde rede for de omfattende investeringer og initiativer, regeringen de senere år har taget på forsknings- og uddannelsesområdet, og som placerer Danmark stærkt på det globale marked for viden." 

Ifølge Videnskabsministeriet, så tegner transportsektoren tegner sig i Danmark for mere end 25 pct. af det totale energiforbrug, og energiforbruget til transport er næsten udelukkende baseret på olie. Derfor er det vigtigt, der behov for at udvikle nye og mere miljørigtige teknologier, hvis transportsektoren skal bidrage til at løse klimaudfordringerne.

Videnskabsministeren prøvekørte selv en prototype af brintbussen i forbindelse med sit besøg i Shanghai sidste år. Under OL i Beijing til august vil brintbusserne være i brug i den olympiske by.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00