Lene Lange fra Københavns til Aalborg Universitet

JOBSKIFTE: Det er en sværvægter inden for forskningsverdenen, der fremover skal udvikle en del af den tværfaglige forskning på Aalborg Universitet.
Lene Lange skal være ny prodekan for forskning på De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter på Aalborg Universitet.
Lene Lange skal være ny prodekan for forskning på De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter på Aalborg Universitet.Foto: AAU
Uffe Laursen

På Aalborg Universitet får jeg mulighed for at kombinere det ingeniørmæssige, den biologiske og den sundhedsmæssige forskning, og det er både spændende og nødvendigt, for verden har brug for nye løsninger på vigtige problemer.

Lene Lange
Ny prodekan for forskning, Aalborg Universitet
Aalborg Universitet (AAU) fortsætter sin strandhugst af forskningsprofiler fra de store universiteter.

Onsdag meddeler universitetet, at professor dr.scient. Lene Lange, der har været forskningschef i Novozymes og i dag er leder af Biologisk Institut ved Naturvidenskabeligt Fakultet på Københavns Universitet, bliver ny prodekan for forskning på De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter på AAU. Det sker fra 1. september 2008.

Som prodekan for forskning får hun et særligt ansvar for en ambitiøs plan, der skal give AAU en stærkere forskningsprofil internationalt, blandt andet via tværfaglige satsninger, markant vækst i privat og offentligt finansieret forskning, samt være med til at udvikle forskningen på fakultetets 14 institutter.

Samtidig bliver Lene Lange involveret i udviklingen af AAU's afdeling i hovedstadsområdet (Copenhagen Institute of Technology i Ballerup).

0:000:00