DTU vandt VM i Cleantech

DTU Byg vandt i samarbejde med docent Kristian Hertz og hans firma, det nylige overståede VM i San Francisco. DTU deltog med byggeteknologien "Superlette Konstruktioner".

I Silicon Valley, San Francisco blev DTU udråbt til vinder af VM i Cleantech med deres bæredygtige byggeteknologi til byggesektoren.

"Det er meget glædeligt, at vi vinder verdensmesterskabet i Cleantech med vores nye teknologi og derved får sat fokus på de muligheder, der ligger for ren teknologi til bygningsproduktion, nu hvor vi igennem mange år har fundet løsninger til at opnå væsentlige reduktioner af belastningen fra bygningsdriften," udtaler Kristian Hertz, som har udviklet den nye teknologi.

Belastningen på klimaet udledt fra byggekonstruktioner måler sig til op mod 10-20 procent af klodens totale CO2-produktion, så det er et område, hvor der er enorme besparelser at hente gennem den nye teknologi. Mulighederne ved teknologien er en halvering af CO2-udslippet ved betonkonstruktioner, og hvad angår stålkonstruktioner, er der tale om en reduktion på hele 90 procent.

Salgspotentiale
Den nye teknologi er netop patenteret og forankret i det delvist DTU-ejede firma Abeo A/S med henblik på at kommercialisere teknologien i ind- og udland. Dette ser ikke ud til at blive den store udfordring, da netop denne type teknologi er efterspurgt.

"Teknologier som den Abeo A/S har præsenteret for os, er præcis det, vi leder efter globalt set i disse tider" fortæller Lesa Mitchell, VP of Innovation, Kauffman Foundation, der står bag såvel VM i Cleantech, og fortsætter:

"Idéer og know-how, som i den grad kan være med til at ændre store industriers måde at forurene på, er endog meget interessante, og det er ikke overraskende, det kommer fra et land, hvor miljø og grøn teknologi har været på banen i mange år."

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00