Bred kritik af ny bachelor

4+1: Både universiteter og professionshøjskoler angriber Søndergaard-udvalgets forslag om at skabe en ny bachelor-uddannelse. Forslaget har ikke mange støtter i sektoren.
Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) bød op til debat om en ny bachelor på Uddannelsesmødet i Kolding, og ministeren kunne notere sig, at der var bred kritik af forslaget.
Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) bød op til debat om en ny bachelor på Uddannelsesmødet i Kolding, og ministeren kunne notere sig, at der var bred kritik af forslaget. Foto: Kim Vadskær
Mads Bang
Fakta

Uddannelsesmødet

Uddannelsesmødet er et årligt møde uddannelsesministeren holder for lederne af de videregående uddannelser i Danmark. 

Temaet for årets møde er kvalitet, relevans og sammenhæng i de videregående uddannelser. I mødet deltager, ligesom tidligere år, rektorer og bestyrelsesformænd for de videregående uddannelsesinstitutioner samt repræsentanter fra en bred kreds af interessenter på det uddannelsespolitiske område.


Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet

Tre plus to. Eller fire plus en. Det simple regnestykke bliver svært at få til at gå op, hvis uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) og regeringen vil gå videre med Søndergaard-udvalgets anbefaling om at ændre på længden af bachelor- og kandidatuddannelser på de danske videregående uddannelser.

I hvertfald var der klare tilkendegivelser af modstand fra en bred vifte af de uddannelser og organisationer, der mandag diskuterede anbefalingerne på ministerens årlige topmøde for sektoren, Uddannelsesmødet i Kolding.

"Det virker som om, at fem år er for langt og tre år er for kort, og så har I taget fire år, fordi det var midt i," lød den humoristiske kritik fra Peter Lauritsen fra Aarhus Universitet, som repræsenterede det Alternative Kvalitetsudvalg på mødet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00