Eske Willerslev får Forskningskommunikationsprisen

FORMIDLING: Den kendte biologi-professor Eske Willerslev får Forskningskommunikationsprisen 2011 for spændende og engageret formidling af sine banebrydende DNA-opdagelser.
Jørgen Skadhede
Fakta
Modtagere af prisen

Forskningskommunikationsprisen er på 100.000 kroner og uddeles hvert år til en forsker, der gennem vedkommende formidling formår at skabe bred opmærksomhed om sin forskning.

2011: Eske Willerslev, professor i biologi 
2010: Danmarkshistorien.dk
2009: Maja Horst, samfundsforsker
2008: Ove K. Pedersen, samfundsforsker
2007: Ole G. Mouritsen, biomembranfysiker
2006: Morten L. Kringelbach, hjerneforsker
2005: Bente Klarlund Pedersen, læge
2004: Anja C. Andersen, astrofysiker


Kilde: Videnskabsministeriet
Den 39-årige biologi-professor Eske Willerslev modtager årets Forskningskommunikationspris fra Videnskabsministeriet.

Han får prisen på baggrund af sin evne til at formidle sin DNA-forskning på en spændende og medrivende måde, så også den brede befolkning fatter interesse og forståelse for hans forskning.

Eske Willerslev har opnået banebrydende forskningsresultater, og hans forskning har ændret vores opfattelse af fortiden: Han har kortlagt indvandringen til Nordamerika, fundet 150.000 år gammel skov under den grønlandske indlandsis og påvist en halv million år gammelt liv i Sibiriens tundra, skriver Videnskabsministeriet i en pressemeddelelse.

Ved at videreudvikle DNA-analyser har Willerslev gjort revolutionerende opdagelser inden for evolutionsbiologien på nyt såvel som på fortidigt materiale, og tidligere i år blev han også tildelt EliteForsk-prisen. Men udover at være en dygtig forsker, er han altså også dygtig til at formidle sine opdagelser til et bredt publikum.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00