Flere tiltag i regeringens storstilede reformaftale er i limbo efter udskrivelsen af valget

Forhøjelsen af det maksimale beskæftigelsesfradrag samt det permanente forsknings- og udviklingsfradrag er i fare for aldrig at blive ført ud i livet, selvom de er vedtaget i regeringens store reformaftale. Størstedelen af finansieringen er nemlig ikke blevet fundet. Radikale er klar til at forhandle tiltagene enkeltvis efter valget.

Radikales politiske ordfører, Andreas Steenberg, er klar til at forhandle om de delelementer, som skulle finansieres af saneringen af erhvervsstøtteordninger, efter valget. Arkivfoto.
Radikales politiske ordfører, Andreas Steenberg, er klar til at forhandle om de delelementer, som skulle finansieres af saneringen af erhvervsstøtteordninger, efter valget. Arkivfoto.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Flere dele af regeringens reformaftale, 'Danmark kan mere I, risikerer ikke at blive til virkelighed. 

Konkret er der tale om tiltag som eksempelvis forhøjelsen af det maksimale beskæftigelsesfradrag fra 2025 og permanentgørelsen forsknings- og udviklingsfradraget på 130 procent.

Samlet set skal der bruges 4,3 milliarder kroner på at finansiere de tiltag, og størstedelen af den finansiering skal komme fra at sløjfe erhvervsstøtteordninger for 3,5 milliarder kroner, men de penge er ikke blevet fundet, før valget blev udskrevet.  

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00