Om  
Lisbeth Knudsen

Lisbeth Knudsen føjer professor til visitkortet

Chefredaktør Lisbeth Knudsen er af CBS udnævnt til adjungeret professor. Hun holder tiltrædelsesforelæsning om nødvendig modernisering af demokratiet.

Rasmus Nielsen

Lisbeth Knudsen har været øverste chef for Berlingske Medier og nyhedsdirektør for DR. Nu er hun chef for Mandag Morgen i Danmark og formand for Det Kgl. Teater og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Men ikke nok med det: CBS har udnævnt hende til adjungeret professor.

Hun holder derfor hos Department of Business and Politics en tiltrædelsesforelæsning 9. juni om demokrati og afmagt.

Det hedder i indbydelsen:

"Vores højt værdsatte demokratimodel er udfordret og tandhjulene i det politiske maskinrum er blevet godt slidt ned.

Der trænges ikke bare i Danmark men rundt omkring i de demokratiske lande i verden til at få iværksat udviklingen af en model 2.0 af demokratiet, som kan give nogle nye svar på, hvordan vi skal praktisere, hvad der stadig er den bedste og eneste acceptable styreform men nu i en globaliseret og langt mere teknologisk, økonomisk og kulturelt forbundet verden.

Udfordringerne er store og krisen synlig. Befolkningerne har mistet tilliden til, at politikerne kan løse vores virkelig store udfordringer. De politiske partier har tabt meget af deres folkelige forankring og troværdighed. Det politiske lederskab har mistet modet til at udfordre vælgerne, og de har lagt det ideologiske helhedssyn på arkivet. Medierne har også mistet befolkningens tillid og troværdighed, og de er i høj grad med til at understøtte og udvide krisen.

Lisbeth Knudsen stiller i sin tiltrædelsesforelæsning diagnosen og lægger op til en nødvendig modernisering af demokratiet."

Hver anden fredag skriver Lisbeth Knudsen klummen "På Bloggen" til Altingets læsere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lisbeth Knudsen

Strategidirektør, Altinget og Mandag Morgen, formand, Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, Odense Symfoniorkester og Rønnow, Leth og Gori Arkitekter, Foreningen TjekDet og Demokratikommissionen, bestyrelsesleder, Niras
journalist (DJH 1975)

0:000:00