Måling: Fordel at tiltrække udenlandske studerende

VÆRN: Det er en fordel for Danmark at tiltrække studerende fra EU-landene, mener et flertal i en ny måling. DF fastholder, at Danmark skal værne om danske uddannelsespladser, mens Kraka anbefaler målrettet tiltrækning af østeuropæere.

En ny måling viser, at et flertal af danskerne ser det som en fordel for Danmark, at uddannelserne kan tiltrække studerende fra andre lande med gratis uddannelse og SU, hvis man arbejder sideløbende. <br>
En ny måling viser, at et flertal af danskerne ser det som en fordel for Danmark, at uddannelserne kan tiltrække studerende fra andre lande med gratis uddannelse og SU, hvis man arbejder sideløbende.
Mads Bang

Jeg kan ikke se, at det dækker et behov. Vi har økonomiske udfordringer på uddannelsesområder, og jeg kunne nærmere se, at vi skulle skære ned end øge opgtaget af folk fra andre EU-lande.

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF)
Forskningsordfører
Fakta
Fordel for Danmark

Sådan har vi spurgt:
Mener du, at det er en fordel for Danmark at studerende fra andre EU-lande kan tage en uddannelse og få SU i Danmark, hvis de har mindst ti timers erhvervsarbejde om ugen?

37 % Ja
34 % Nej
28 % Ved ikke


Kilde: Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1003 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden
25. februar til 29. februar 2016.

Et lille flertal af danskerne mener, at det er en fordel for Danmark at tiltrække studerende fra andre EU-lande, selv om det koster penge i form af SU. Det viser en måling Norstat har foretaget for Altinget.

Målingen viser, at 37 procent mener, at det er en fordel for Danmark at give uddannelse og SU til studerende, som opfylder kravet om at have mindst ti timers erhvervsarbejde om ugen.

Det er dog ikke en fuldstændig entydig opbakning, da der er 34 procent, der ikke mener, at det er en fordel, mens hele 28 procent svarer "ved ikke".

0:000:00