Minister: Miljøteknologi skal mere i fokus

MILJØTEKNOLOGI: Miljøministeren vil arbejde videre med ideen om et miljøteknologisk udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP).
Anders Jerking

Det er vigtigt, at de mindre virksomheder får hjælp til at løfte deres ideer videre. Der er meget, der strander på forskningsniveau

Torben Hansen
(S)

Danmark skal blive bedre til at sikre, at miljøteknologisk forskning bliver omsat til kommercielle produkter, som kan udnyttes herhjemme og i udlandet. Det mener Socialdemokraterne og SF, som derfor har forslået at oprette et miljøteknologisk udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP).

Programmet skal omfatte vand, luft, støj og kemikalier og være en parallel til EUDP-programmet på energi-området.

Stort potentiale 
Da forslaget blev førstebehandlet tirsdag var der pæne ord, men ingen opbakning fra regeringen og Dansk Folkeparti. Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) glædede sig over, at oppositionen også mener, at der skal satses på miljøteknologi.

Dokumentation

Forslaget fra S og SF

Der etableres et MUDP (Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrations Program), som omfatter vand, luft, støj og kemikalier

Programmets bestyrelse og sekretariat skal sikre en systematisk afdækning af behov for forskning på det miljøteknologiske område og for teknologiske løsninger af såvel danske som globale miljøproblemer.

MUDP-programmet skal udarbejde proaktive strategier og skabe samling og samarbejde mellem innovative virksomheder, vidensinstitutioner og den offentlige indsats. Programmet skal sikre, at der produktudvikles på basis af global efterspørgsel.

På den måde kan samfundet sikre, at lovende forskningsresultater også udnyttes til kommercielt bæredygtige produkter og ydelser. MUDP sikrer sammenhæng fra forskning til marked.

Forslagsstillerne foreslår, at MUDP får en offentlig bevilling på finansloven i størrelsesordenen 150-200 mio. kr. om året fra finansloven for 2010 og 4 år frem.


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00