Oddershede: Udskyd fremdriftsreform

FREMDRIFT: Rektorformand Jens Oddershede opfordrer nu uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til at udskyde fremdriftsreformen et år.
Talsmand for Danske Universiteter, rektor på Syddansk Universitet, Jens Oddershede opfordrer nu direkte til en udskydelse af fremdriftsreformen.
Talsmand for Danske Universiteter, rektor på Syddansk Universitet, Jens Oddershede opfordrer nu direkte til en udskydelse af fremdriftsreformen.Foto: Presse og formidling/Syddansk Universitet.
Mads Bang
Universiteterne har brug for mere tid og finpudsning af fremdriftsreformen. Sådan lyder ønsket nu fra formanden for rektorkollegiet, Jens Oddershede, som foreslår at udskyde reformen et år.

"Der er nogle ting, som er for ufleksible i loven, men hvis man giver os et år mere til at få det her på plads, og vi kunne diskutere de største urimeligheder i lovgivningen, så mener jeg, at der kan komme noget fornuftigt ud af det," siger Jens Oddershede.

Rektorformanden forklarer, at universiteterne selvfølgelig vil rette ind efter lovgivningen, men han mener, at det vil tjene alle bedst at udskyde reformen et år.

"Principperne er vi enige i, men den praktiske udførsel er for ufleksibel og for hurtig," siger Jens Oddershede, som mener, at der ikke er nogen særlig grund til, at reformen skal indfases hurtigt.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00