Pædagoger: Politikerne skal investere massivt i en reform af pædagoguddannelsen

Der er udpræget mangel på pædagoger og nye tal viser, at det er den gruppe velfærdsmedarbejdere, der er sværest at rekruttere. Faget skal gøres mere attraktivt blandt andet genem en ny uddannelse, siger pædagogernes fagforening BUPL.

BUPL's formand mener, der skal store investeringer i pædagoguddannelsen til, hvis rekrutteringskrisen i landets institutioner skal løses. 
BUPL's formand mener, der skal store investeringer i pædagoguddannelsen til, hvis rekrutteringskrisen i landets institutioner skal løses. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Rettelse 18/8 11:53: Rettet omkostningerne for at finansiere SU i stedet for løb i en af pædagogernes praktik fra 350 millioner kroner til 180 millioner kroner. 

Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser en stor mangel på pædagoger.

Næsten en tredjedel af forsøgene på at rekruttere en pædagog til en kommunal institution slår fejl - og problemet er værre i hovedstaden, hvor Københavns Kommune viser, at næsten halvdelen af stillingsopslagene til pædagogstillinger i 2022 ikke endte med en ansættelse af en uddannet pædagog.

Ifølge pædagogernes fagforening BUPL er faget blevet for uattraktivt. Og derfor er en kommende reform af pædagoguddannelsen helt afgørende for at få vendt udviklingen.

0:000:00