Professor udpeger tre store fejl: Regeringens udrulning af universitetsreformen står til dumpekarakter

"Det er simpelthen mod det, der står i alle lærebøgerne. Inddragelse er noget, man skal gøre tidligt i processen,” siger RUC-professor Jacob Torfing. Han mener, at regeringen laver "turbopolitik" og starter bagvendt med sit udspil til en universitetsreform. 

"Lige fra starten er hele det område, man skal lave reform på, tændt af." Sådan siger RUC-professor Jacob Torfing blandt andet om regeringens første skridt mod en reform af kandidatuddannelserne.
"Lige fra starten er hele det område, man skal lave reform på, tændt af." Sådan siger RUC-professor Jacob Torfing blandt andet om regeringens første skridt mod en reform af kandidatuddannelserne.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

SVM-regeringens forslag til en reform af uddannelsessystemet begår alle fejl i lærebøgerne om at lave god politik. 

Det mener Jacob Torfing, der professor på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet. Han forsker blandt andet i politisk styring, reformer og løsninger på komplekse samfundsproblemer.  

Hovedkonklusionen er: Havde en af hans studerende afleveret en plan for lancering og implementering af et politisk projekt, der minder om den måde, regeringen har grebet det an, ville han nok dumpe vedkommende.  

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00