Studerende vælger de lange ingeniøruddannelser

UDDANNELSE: De ingeniørstuderende vælger nu i højere grad den lange civilingeniøruddannelse frem for uddannelsen til diplomingeniør, som der samlet set bliver færre og færre af på arbejdsmarkedet.
Jørgen Skadhede
De unge, som går ingeniørvejen, vælger i stigende grad at blive væsentligt længere på skolebænken. Væksten i optaget på den 5-årige civilingeniøruddannelse stiger nu langt mere end på uddannelsen til diplomingeniør, skriver fagbladet Ingeniøren på sin hjemmeside.

Mens det i de sidste tre år har været diplomingeniøruddannelserne, der har stået for de største stigninger i ingeniøroptaget, er det i år de femårige civilingeniøruddannelser, der trækker mest.

Hele 1.767 unge er kommet ind på en civilingeniøruddannelse i år, og det er en rekordstor stigning på 14 pct. Diplomuddannelserne siger derimod kun velkommen til 5 pct. flere unge i år i forhold til sidste år.

Årets optag bidrager til en udvikling mod højere uddannede ingeniører på det danske arbejdsmarked. Mens store årgange af diplomingeniører går på pension, har de nye ingeniørårgange flere med en lang ingeniøruddannelse.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00