Boeing-retssag planlagt til januar 2018

Den 22. og 23. januar 2018 planlægger Københavns Byret at behandle sagen om Boeings stævning af Danmark i striden om Boeings anmodning om aktindsigt i dokumenter fra kampflyevalueringsarbejdet. Det blev ifølge centrale kilder aftalt, da byretten for knap to uger siden havde indkaldt Boeings advokater og Statens advokat, Kammeradvokaten, til et forberende telefonisk retsmøde.

Københavns Byret har endnu ikke taget stilling til om de selv skal behandle sagen, eller om den med det samme skal sendes videre til Landsretten. Men hvis sagen skal køre hos dem selv, så vil byretten have tre dommere på. Og derfor besluttede dommeren på telefonmødet allerede nu at booke tid i sin egen og to kollegers kalendre. De fleste sager i byretten køres kun med en dommer.

Boeing vil gerne have sagen til at starte i Landsretten og tilbød på telefonmødet at fremsende et notat med flere argumenter for, at det er det byretten bør vælge. Det var de velkommen til, men dommeren mente nu, han allerede havde hvad der skulle til for at beslutte sig.

Login

  • Anmeld

    Jc

    Vigtigere end stel levetid er det faktum at kampflykontoret valgte at vurdere Super Hornet og Eurofighter på beviste kapaciteter, mens Lightning II blev vurderet på de forventede egenskaber på leveringstidspunktet.

    Både Boeing og Eurofighterkonsortiet havde opgraderinger i pipelinen, som ville gøre en væsentlig forskel i vurderingerne.