På besøg i Seahawk'ens ombyggede hjem - uden at Seahawk var hjemme

I sidste uge havde nytkampfly.dk den udsøgte fornøjelse at være med vores søstermedie Arktisk Nyt på kystvagtøvelse i Nordatlanten ombord på det danske inspektionsskib Vædderen, der er et af de fire skibe i Thetis-klassen, som sejler trofast rundt i de grønlandske og færøske farvande.

Vædderen og indtil videre to af de andre Thetis-skibe har gennemgået en større levetidsopgradering, som blev kombineret med den ombygning af skibenes helikopterdæk og -hangarer, som har været nødvendig for at skaffe plads til vores nye MH-60R Seahawk-helikoptere. De er nemlig temmelig meget større end de Lynx-helikoptere, som har været fast inventar på de danske inspektionsskibe siden starten af 1980’erne.

Vi gik mandag ombord på Vædderen i havnen i Reykjavik på Island. Til vores store skuffelse havde Vædderen måtte efterlade sin Seahawk på Færøerne, da den endnu ikke er fuldt checket ud til arktiske operationer. Derfor gav det ikke mening at have den med til den store arktiske kystvagtøvelse, som Vædderen gennemførte tirsdag til fredag i Danmarksstrædet sammen med kystvagtskibe fra Island, Norge og USA samt en isbryder fra den canadiske kystvagt og fly fra Danmark og USA samt helikoptere fra Island og Canada.

Login

  • Anmeld

    Brian Pedersen

    Sjovt nok så Jeg Vædderen ligge i havnen da jeg var i Reykjavik om søndagen og ligeledes det kanadiske kystvagtsskib samt det norske kystvagtsskib Andenæs, så jeg mistænkte der var en øvelse under opsejling. Sidste dag på vores ferie deroppe.