Regeringen vil have brigade, missiler og sonarudstyr

[caption id="attachment_10273" align="alignnone" width="700"] Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved fremlæggelsen af regeringens udspil til forsvarsforlig. Foto: Andreas Krog.[/caption]

Helt som ventet indeholder VLAK-regeringens udspil til nyt forsvarsforlig et forslag om at opbygge en brigade, indkøbe missiler til områdeluftforsvar på de danske fregatter og indkøbe udstyr til ubådsjagt. Det kom frem, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) onsdag formiddag fremlagde regeringens udspil, som skal danne grundlag for forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig for 2018-2022.

Regeringen nævner konkret SM-2 og SM-6 missiler til fregatterne. SM-2 er det normale missil til områdeluftforsvar, som Søværnet længe har efterspurgt. Det skal efter regeringens opfattelse anskaffes i forligsperioden 2018-2023. SM-6 er et længere-rækkende missil, der både kan bruges til områdeluftforsvar og til at ramme ballistiske missiler i den afsluttende terminalfase. Analyserne af mulighederne med SM-6 skal igangsættes i forligsperioden, men missilerne skal først anskaffes i næste forligsperiode, erfarer nytkampfly.dk.

Login