Boel: Markedet må sikre økologi

Økologisk Landsforening mener, at regeringen taler med to tunger, når det gælder økologiens fremtid.
Tina Møller
Økologien skal overleve uden offentlig støtte og så vidt muligt fremmes ud fra forbrugernes efterspørgsel, dvs. på almindelige markedsvilkår. Det skriver fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) i et brev til Økologisk Landsforening, hvor hun reklamerer for regeringens seneste tiltag for ernæring og kost. Brevet er sendt på egne og partifællen, miljøminister Hans Chr. Schmidts vegne.

Direktøren for Økologisk Landsforening, Paul Holmbeck, er overordnet tilfreds med fødevareministerens svar, men skuffet over partifællen, miljøminister Hans Chr. Schmidts passivitet:

"Vi fornemmer en åbning fra fødevareministerens side men for meget stilhed fra miljøministeren", siger Holmbeck, der har arbejdet med økologirelateret politik og afsætning i 20 år.

"Miljøministeriet har lanceret et nyt program med navnet "Miljø og sundhed hænger sammen" - en analyse, hvor navnet økologi nærmest ikke er nævnt. Økologi er en vigtig faktor i forbindelse med miljø og sundhed, men analysen er fuldstændig renset for ordet økologi", siger direktør Paul Holmbeck og fortsætter:

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00