Lockheed pynter F-35 køb med lånte Seahawk-fjer

[caption id="attachment_10527" align="alignright" width="300"] Da først Weibel-direktør Peder R. Pedersen (t.h.) havde fået styr på datoen, kunne han og Jonathan Hoyle fra Lockheed Martin underskrive kontrakten. Foto: Andreas Krog.[/caption]

Da danske Weibel Scientific og Lockheed Martin i dag under stor festivitas hos Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse i Ballerup underskrev kontrakt på levering af Weibel-radarer til den amerikanske hær gennem Lockheed Martin, så kunne man nemt få det indtryk, at kontrakten havde relation til Danmarks køb af Lockheed Martins F-35 fly at gøre. For chefen for FMI’s kampflykontor bød velkommen og F-35 blev nævnt i de taler som både erhvervsminister Brian Mikkelsen, Lockheeds europæiske chef Jonathan Hoyle og Weibels smilende direktør Peder R. Pedersen.

Dagens kontrakt har dog ikke helt så meget relation til F-35, som talerne gav indtryk af. For reelt er det blot en kontrakt, som vil være med til at reducere Lockheed Martins modkøbsforpligtelse på salget af ni Seahawk-helikoptere til Danmark i 2012. Det bekræfter Lockheed Martin overfor nytkampfly.dk. Kontrakten bliver således primært brugt til at kaste lidt glans over F-35 købet og vise, at Lockheed Martin skam gerne vil levere ordre til danske virksomheder - selvom F-35 købet ikke er omfattet af de normale modkøbsforpligtelser. Det vil sige at Lockheed Martin ikke er forpligtiget juridisk til at levere ordrer svarende til det vi har købt fly for.

Login